Fotka k článku Žákovská liga v Hostivicích s bilancí dvou výher

Žákovská liga v Hostivicích s bilancí dvou výher

Starší žáci
19. 2. 2024

Starší žáci absolvovali třetí kolo žákovské ligy. V okleštěné sestavě předčili očekávání a dvěma výhrami vybojovali čtyři krásné body.

První zápas proti Ledči nad Sázavou byl v naší režii. Od začátku jsme přehrávali soupeře v útoku a trápili v obraně. I přes pár technických chyb, typických pro první utkání turnaje, jsme to zvládli velmi dobře a soupeře udolali 25:17.

Souboj s domácími byl tradičně poměrně zvláštní. Již čtvrtý zápas tuto sezónu s Hostivicemi se táhl velmi zdlouhavě a zápas neměl nijak zvlášť vysoké tempo. Soupeře jsme přehrávali do doby, než vysunul obranu. Než jsme se adaptovali, odskočili nám o několik branek, což jsme do konce zápasu nezvládli dohnat. Odpověď v podobě hry v sedmi bez brankáře nám sice poskytla účinný nástroj pro prolomení obrany, nicméně i přes to jsme podlehli 24:29.

Třetí utkání bylo pro nás utkáním turnaje. Proti Velké Bystřici jsme většinu zápasu tahali za kratší konec a prohrávali o tři branky. Ovšem v druhém poločase jsme nabrali druhý dech a s ohromnou podporou diváků v čele s hráči z Českých Budějovic a Hostivic udolali soupeře 21:19. Excelovali jsme obzvlášť ve spolupráci s pivotem, tvrdou a důslednou obranou a skvělou 46% úspěšností brankáře.

České Budějovice byly jasným favoritem našeho posledního souboje, spolu s Plzní a Duklou vedou tabulku ligy. Naše čtvrté, jejich třetí utkání jsme neriskovali nalomené hráče naši pokorné sestavy. I přes to, obzvlášť mladší kluci, předvedli pěknou a taktní hru. Budějovice nás nakonec svoji nemilosrdnou hrou přestříleli 13:25.

Výrazně jsme zlepšili úspěšnost střelby a začali být rozvážnější v útoku. Pyšnit se můžeme špičkovou spoluprací s pivotem a výkonem brankáře. Kromě střeleckých stálic Martina Šotoly a Lukáše Třísky si jmenovitě zaslouží pochvalu Matěj Jeřábek, který i přes svůj disciplinární škraloup předvedl výkon hodný pořádného pivota a výrazně zlepšil svoji střelbu na krásných 12 gólů ze 13. Dan Lešetický zase neskutečně podržel tým v brance, soupeře si mazal na chleba, jeho sedm zákroků v řadě nám pomohlo rozhodnout závěr s Bystřicí. Svoji premiéru zvládl skvěle také Filip Sliž, který na křídle starší soupeře obdivuhodně obehrával.