Fotka k článku Starší žáci vezou tři body z Lovosic

Starší žáci vezou tři body z Lovosic

Starší žáci
23. 1. 2024

Starší žáci se 21. ledna vydali do Lovosic na druhé kolo žákovské ligy v oslabené sestavě. Zimní období připravilo tým o pět důležitých hráčů, i přes to ale zvládli kluci solidně a vybojovali tři body. První utkání proti Zlínu bylo drsným probuzením a řádným vstupem do turnaje. Zlínský manšaft byl doopravdy velmi silný a jedno utkání už měl za sebou, takže na nás byli připraveni. Zato nás provázely technické chyby a neproměněné šance. I tak kluci podali bojovný výkon a proti silnému soupeři podlehli 14:24.

Druhý zápas se naopak velmi vyvedl. Opeřeného soka ze Strakonic jsme konfrontovali rychlou, nemilosrdnou hrou a obhájili si naše první místo ve kvalifikační skupině z podzimu. Technické a střelecké chyby jsme zredukovali na minimum a soupeře v kvalitním utkání porazili 30:22.

Třetí zápas byl křečovitější, únava byla znát na straně Karviné i u nás. Zápas byl vyrovnaný do posledních vteřin a ve velmi tvrdém a zdlouhavém zápase jsme remizovali 17:17. Karviná hrála na dva pivoty, hodně silovou hru a naše síly už nestačili na přetlačení soupeře rychlostí či střelbou z dálky, která nám trochu chyběla. I přes svou specifickou podobu však zápas hodnotím velmi kladně a remíza byla pro obě družstva zasloužená.

Poslední zápas jsme odehráli na kraji svých sil proti Lovosicím. Poločas se nám vyvedl, soupeře jsme dlouho drželi na remíze. Zlomový bod nastal v momentě, kdy lovosický trenér vsadil na široký kádr a zvolil osobní obranu, na kterou jsme doopravdy neměli odpověď, symbolický šach mat. V stejném momentě dostala křeč naše střední spojka, Martin Šotola, což zasadilo hřebík do naší rakve a utkání jsme kýčovitě dotáhli do konce 22:36.

Navzdory všem okolnostem kluci předvádí skvělou práci a předčí očekávání. Opět zaslouží pochvalu a s výkonem můžeme být spokojeni.