Fotka k článku Partille cup ve Švédsku je obrovský házenkářský zážitek, který jen tak nic nepřekoná

Partille cup ve Švédsku je obrovský házenkářský zážitek, který jen tak nic nepřekoná

Klub
1. 8. 2023

Největší házenkářský turnaj na světě opět s Úvalskou účastí. Letos jsme odjeli s 5 kategoriemi. Nejstarší kategorie – Junioři do 21 let. Starší dorost ročníku 2005 a 2006. Mladší dorostenci 2007 a 2008 měli pro každý ročník jednu kategorii, takže hráli dvojnásobný počet zápasů. Starší žáci odjeli s ročníkem 2009.

Náročnost turnaje se ukazovala od prvního dne, od první minuty každého utkání. Získat jakékoliv vítězství nad kterýmkoliv z týmů, vyžadovalo veškerý um a stoprocentní nasazení po celý zápas.

Turnaj jsme pojali nejen jako přípravu na nadcházející ročník 2023/2024, ale také byl odměnou a zpestřením házenkářské kariéry v Úvalech. Zkušenosti z tohoto turnaje si hráči zajisté přenesou do dalších let.

Trenér Ladislav Pokorný - B15 (ročník 2008) a B16 (ročník 2007 a 2008): „Partille cup jsme především pojali jako přípravu na následující sezónu mladšího dorostu. Díky dvěma přihlášeným kategoriím získal každý hráč dostatečný herní čas na hřišti a měl možnost získávat zkušenosti proti nejen severským týmům, ale např. I týmům z Egypta, Německa, Francie. Házená přímo ve Švédsku je velice populární a je vidět, že naši protihráči házenou žijí i mimo tréninky. Musím však pochválit všechny hráče za jejich snahu a předvedenou hru. Výsledkově se nám sice tolik nedařilo, ale vzhledem k únavě, kdy někteří hráči museli odehrát i čtyři zápasy za den, jsme společně s druhým trenérem Jakubem Ransdorfem s turnajem Partille cup spokojeni. Důležité jsou pro nás nově získané zkušenosti, které věřím, že dokážeme plně uplatnit v příští sezoně. Hráči nyní tři týdny zrelaxují a 31. 7. se uvidíme na prvním tréninku v přípravě na následující sezónu.“