Fotka k článku Starší žáci slaví stříbrné medaile na domácím turnaji

Starší žáci slaví stříbrné medaile na domácím turnaji

Starší žáci
5. 2. 2023

Starší žáci mají za sebou velmi povedený celodenní turnaj v Úvalech! Naše Áčko se v čele s ročníkem 2008 umístilo na krásném druhém místě a vybojovalo stříbrné medaile.

Hráči A týmu v oslabené sestavě měli po celou dobu turnaje vzrůstající výkony, které vygradovali v semifinále proti Liberci, když se nám podařilo rovnoměrně tlačit do vytažené obrany soupeře podpořené vysokou úspěšností střelby a aktivním výkonem v obraně. Ve finále jsme se střetli s týmem z Náchoda. Únava z celého náročného turnaje však i přes značnou bojovnost našich hráčů nestačila na lepší výsledek než 10:14. Druhé místo je přesto solidním výsledkem na dobře obsazeném turnaji. Kluci velmi dobře zvládali hru 1:1 jak v útoku, tak i v obraně, málokdy tyto souboje prohráli, což byl hlavní pilíř úspěchu. Za předvedené zodpovědné výkony zaslouží všichni pochvalu.

B tým zaslouží pochvalu za velké nasazení, které v tomto vyčerpávajícím turnaji bylo neopomenutelnou součástí našeho výkonu. Navzdory poměrně silné konkurenci v podobě starších a zkušenějších hráčů obstáli kluci velmi solidně. Čeká nás ještě hodně práce ve zlepšení naší střelby, nicméně i přes to naše agresivní hra v útoku dala soupeřům zabrat. Obrana až na nečetné přešlapy fungovala dobře. Turnaj se celkově povedl.