Fotka k článku Mladší žáci mají další dvě výhry ze středočeského přeboru

Mladší žáci mají další dvě výhry ze středočeského přeboru

Mladší žáci
13. 10. 2024

Mladší žáci se zúčastnili dalšího středočeského turnaje mladších žáků v Mělníku. Na turnaj jsme kromě několika zkušených hráčů vzali 6 nováčků, kteří si tak premiérově zažili atmosféru soutěžního utkání a získali cenné první minuty ve hře. První poločas vždy odehráli zkušení hráči, kteří měli za úkol rozhodnout utkání v prvním poločase.

Do prvního utkání proti Mělníku jsme vstoupili dobře, rychle jsme jednoznačně vedli. Když soupeř trochu zatáhl obranu, byli jsme schopní dostat míč z křídla až na druhou spojku, což vždy vedlo k jednoduchému proskoku. První poločas tak skončil 16:4 a mohli jsme tak zapojit všechny nové hráče. Celkové skóre 22:6 hovoří o jednoznačném průběhu celého zápasu.

Druhé utkání jsme kvůli neúčasti Bělé pod Bezdězem hráli s Mladou Boleslaví. Do úvodu utkání jsme vstoupili vlažně především v obranné činnosti, což se odrazilo ve skóre 4:4 po třech minutách hry. Takhle vstoupit do utkání nejde! Pak jsme sérií 11 gólů v řadě odskočili soupeři na 15:4 a zápas byl rozhodnutý. Ve druhém zápase už jsme po nováčcích chtěli složitější úkoly, které pro ně byli velkou výzvou.

Hráči zaslouží pochvalu za předvedené výkony, ale zápasy, které prověří náš pokrok teprve přijdou a je potřeba vytrvat v poctivém přístupu na trénincích a dalších klubových akcích. Házenou je také potřeba pravidelně sledovat, to je také velmi důležitá součást tréninku. Nováčci si své další příležitosti na turnajích budou muset vybojovat na trénincích.

Sestava: Králík Vojtěch (G), Leeb Sebastian (G), Brauner Jakub (3), Kafuněk Jakub (5), Mahdal Filip (10), Molinský Jan (6), Spurný Adam (7), Zabranský Pavel (14), Rydval Filip (1), Váňa Jakub, Kraus Oskar (1), Kozlovskij Alexandr, Vojtek František, Prajs Jan (1), Hradecký Vojtěch