Fotka k článku Mladší žáci mají dvě výhry z domácího turnaje starších žáků

Mladší žáci mají dvě výhry z domácího turnaje starších žáků

Mladší žáci
6. 10. 2024

V neděli měli mladší žáci poslední letošní domácí turnaj, tentokrát v soutěži starších žáků. V domácí hale se utkali s Kostelcem, Kolínem a Bělou pod Bezdězem. Turnaje se zúčastnili kluci ročníku 2012 doplnění Demuthem, Havránkem a Šindelářem. Na tomto turnaji hrajeme s o 2, respektive 3, roky staršími hráči tak, abychom získali herní sebevědomí a zkušenosti nehledě na tom, kdo stojí proti nám.

Do prvního utkání s Kostelcem jsme vstoupili dobře, když jsme po pěti minutách vedli 5:3. Aktivní pohyb křídel a pivota nám umožnil snadno překonat soupeřovu linii velkých spojek. Bohužel jsme poté začali dělat individuální chyby v obraně, které soupeři dovolily srovnat skóre. Do konce prvního poločasu jsme se soupeřem drželi krok, když poločas skončil 15:16. Ve druhém poločase soupeř zatáhl obranu a navíc v úvodu Zabranský obdržel červenou kartu, což značně snížilo možnosti rotace našich spojek. V zápase převzal kormidlo soupeř a my jsme alespoň ke konci mohli protočit celou sestavu.

Ve druhém a třetím utkání proti Kolínu a Bělé pod Bezdězem jsme byli jednoznačně lepším týmem na palubovce. Do utkání s Kolínem jsme vstoupili dobře, když jsme vedli 12:4, ale vlivem nekompaktní obrany se soupeři podařilo srovnat na 12:12. Po timeoutu a prostřídání se opět zápas překlopil na naší stranu a nakonec jsme vyhráli jednoznačně 25:19. Proti Bělé pod Bezdězem jsme pak od 14. minuty diktovali tempo hry, což vedlo až k celkovému vítězství 22:14. V utkání se zranil Tomáš Fučík, ale naštěstí má jen naraženou ruku.

Hráči zaslouží pochvalu za útočnou činnost, předváděli aktivní útočnou hru a nebáli se chodit dovnitř soupeřovy obrany, což byl klíč k úspěchu. Zapracovat ale musíme na větší individuální zodpovědnosti v obraně, některé individuální chyby musí z našeho herního projevu zmizet.

Děkujeme rodičům za fandění a aktivní pomoc s organizací turnaje.

Sestava: Králík Vojtěch (G), Lepekha Egor (G), Digolean Cezar, Fučík Tomáš (10), Bádal Tomáš (10), Havránek Michal (7), Kafuněk Jakub (8/1), Molinský Jan (5), Brauner Jakub (2/1), Spurný Adam (6), Zabranský Pavel (4), Křivanec Štěpán (1), Demuth Tomáš (6), Šindelář Adam, Mahdal Filip (11/1)